Kjærlighetserklæring til et kokeapparat..

For lenge, lenge siden, var jeg med i ungdomsgruppa i DNT/OOT – Oslo og omegn turistforening. Jeg var nok ikke blant de mest aktive medlemmene, for studier og mange aktiviteter i tillegg gjorde at jeg ikke kunne være med på hverken alle turene eller medlemsmøtene som gruppa arrangerte. Men ca en tur i året ble det tid til, og minnene fra disse turene er fine å ta med seg. At alle var like velkomne, uansett hvor aktive de kunne være – det er noe som huskes!

Med årene som har gått er det vel bare et av bekjentskapene som jeg stiftet i løpet av disse årene som jeg har klart å holde ved like 🙂

Min kjære MSR Whisperlite Internationale 🙂

Vi brukte MSR Whisperlite i ungdomsgruppa, og jeg ble fort imponert. Likevel hadde MSR rykte på seg for å være litt mer pirkete enn de skandinaviske konkurrentene primus / optimus. Noe skyldtes kanskje parafin av varierende kvalitet – jeg har i allefall ødelagt en primus ved å bruke fargaparafin på den.

Internationale’en kjøpte jeg rett etter at vi hadde flytta til Finnmark i 2001, og har altså feira 10årsjubileum med den i året som gikk. Mange flotte turer – og gode middager er det blitt. Jeg gikk raskt over til å bruke rensa bensin som brennstoff, og det har jeg vært svært godt fornøyd med. Ingen problemer what so ever 🙂 Lettere å skaffe miljøbensin enn parafin av «primuskvalitet» er det også.

MSR har høy kvalitet på det de produserer. Jeg har byttet noen o-ringer med årene og fikk den nye pumpa i julegave sist jul, etter at en av festehakene på den gamle pumpa knakk i sommer. Den gamle pumpa virker fremdeles, men blir reserve i fremtiden.

Et tilbehør jeg vil anbefale på det varmeste, er Trilium Stove Base, en sammenleggbar bunnplate som gjør at kokeapparatet står like stødig uansett om underlaget er snø, sand, eller ujevn steinbunn.