Kjærlighetserklæring til et kokeapparat..

For lenge, lenge siden, da jeg var student, var jeg med i ungdomsgruppa i DNT/OOT – Oslo og omegn turistforening. Jeg var nok ikke blant de mest aktive medlemmene, for studier og mange aktiviteter i tillegg gjorde at jeg ikke kunne være med på hverken alle turene eller medlemsmøtene som gruppa arrangerte. Men ca en tur i året ble det tid til, og minnene fra disse turene er fine å ta med seg. At alle var like velkomne, uansett hvor aktive de kunne være – det er noe som huskes!

Med årene som har gått er det vel bare et av bekjentskapene som jeg stiftet i løpet av disse årene som jeg har klart å holde ved like 🙂

Min kjære MSR Whisperlite International 🙂

Vi brukte MSR Whisperlite i ungdomsgruppa, og jeg ble fort imponert. Likevel hadde MSR rykte på seg for å være litt mer pirkete enn de skandinaviske konkurrentene primus / optimus. Noe skyldtes kanskje parafin av varierende kvalitet – jeg har i allefall ødelagt en primus ved å bruke fargaparafin på den.

International’en kjøpte jeg rett etter at vi hadde flytta til Finnmark i 2001, og har altså nå feira 20-årsjubileum med den i året som gikk. Mange flotte turer – og gode middager er det blitt. Jeg gikk raskt over til å bruke rensa bensin som brennstoff, og det har jeg vært svært godt fornøyd med. Ingen problemer what so ever 🙂 Lettere å skaffe miljøbensin enn parafin av «primuskvalitet» er det også.

MSR har høy kvalitet på det de produserer. Etter vel 10 års bruk oppgraderte jeg til en nyere pumpe  – etter at en av festehakene på den gamle pumpa knakk. Den gamle pumpa virker godt fremdeles, men er blitt overført til rollen som reserve i fremtiden. Ellers er det noen drivstoff-flasker som er kommet til, sammen med ny vindskjerm. Et reparasjons- og vedlikeholdssett er det også blitt, men utover noen o-ringer i pumpe og flasker, har det vært forsvinnende lite behov for service.

Et tilbehør jeg vil anbefale på det varmeste, er Trillium Stove Base, en sammenleggbar bunnplate som gjør at kokeapparatet står like stødig uansett om underlaget er snø, sand, eller ujevn steinbunn.